cRoyalitivity Camp.

Când mă gândesc la Poiana Brașov, mi se face instant frig. Nu am mai fost acolo de foarte mulți ani, dar simt mirosul de frig, zăpadă și aer curat de parcă ar fi aievea. De asemenea, simt o oarecare panică automată, căci acolo a început aventura mea în ale schiatului, care nu s-a desfășurat prea bine, recunosc.

Când mă gândesc mai atent la Poiana Brașov, îmi amintesc și de foile din jurnalul de seară din tabăra de schi, unde am fost lăudată pentru prima oară pentru descrierile mele (foarte stângace, de altfel). Observam mai ales luminile de Crăciun, care nu erau așa elaborate ca azi, dar pentru mine erau paradisul în poiană și alta nu.

Amintirile de atunci sunt din etapa mea de cercetaș, care m-a chinuit și încântat peste măsură, dar m-a și învățat o grămadă de lecții utile mai târziu (de exemplu, puii de urs nu sunt făcuți pentru mângâiat compulsiv 🙂 ). Una dintre ele este că într-o patrulă, cum se numesc grupurile de cercetași, fiecare are funcția lui, cu titlu și tot tacâmul. Deși ești copil, ai răspunderea ta: fie ești bucătar, fie sanitar (eu, ca un făcut, mereu sfârșeam așa, cu trusa de medicamente după mine prin munți), fie ziarist etc.


Îmi zboară gândul adesea la timpurile acelea, mai ales când mă regăsesc într-un grup de orice fel. Poate nu mai avem mereu funcțiile noastre definite, dar adesea ne mulăm cumva în argila asta a oricărui grup, exact unde ne e locul. Eu ador să organizez petreceri surpriză, excursii, întâlniri. Îmi place să fiu pisăloagă și să mă străduiesc să iasă totul bine, dar știu că un organizator adevărat și serios de evenimente nu aș putea fi cu ușurință, căci răbdarea nu e punctul meu forte.


Îmi zboară, iată, gândul în prea multe direcții, ca atunci când mă mai întâlnesc joia cu “Writer´s Club” barcelonez, un grup excentric de 10 fete care se consideră sau visează scriitoare. Întâlnirile sunt în general în cafenele și se presupune că ne conduc către creativitatea noastră ascunsă, ce așteaptă să fie eliberată. Mai citim și discutăm despre cărți care ne învață să scriem. Urmărim pe social media tot felul de scriitori foarte cunoscuți, care se încuie undeva în munți timp de o sută de zile și scriu, scriu fără încetare. Majoritatea se declară fani ai naturii și muntelui mai ales, simt cum inspirția vine dansând când privesc un munte înzăpezit.

Cei care nu sunt încă faimoși sau pe care i-a părăsit muza creației pentru o vreme se reunesc uneori în tabere creative, special și atent organizate, căci creativitatea e capricioasă. Într-o seară în care iarăși nimeni nu avea pregătită o povestire pe care să o împărtășească grupului, mă gândeam: cum ar fi să organizez o astfel de tabără creativă undeva în România, în locul unde a început magia descrierilor pentru mine?

De ce nu? Ce poate fi așa greu? E vorba de un grup de 10 persoane despre care știu doar că le place să scrie și cam atât. 10 femei, 10 țări diferite, 10 personalități diferite, dar un mare punct comun: creativitatea pierdută. Un fleac 🙂

Challenge accepted!

Cum aș proceda?

Prima oară aș stabili perioada și știu deja că vreau să fie iarna, pentru că nu e magie mai mare în Poiana Brașov ca atunci, în opinia mea. Căutând cazare Poiana Brasov și saloane evenimente Brașov, am găsit un boutique hotel cu nume special și mi-a venit și ideea de nume pentru tabăra noastră: cRoyalitivity Camp – simt deja cum apare iar creativitatea pe strada mea (Creativity + Royal, cum se numește hotelul, cRoyalitivity, da, asta e).

E greu să coordonezi atâtea agende complicate, dar trebuie să fie minim 1 săptămână, să spunem 04-11 decembrie 2019. Dacă le arăt acest clip unor fete care au văzut zăpadă doar în filme 🙂 o să le eliberez calendarul foarte rapid:

Localizarea hotelului mi se pare absolut perfectă pentru privit pe geam și visat la romanele de succes pe care o să le scriem. Ce poate fi mai potrivit pentru noi ca o priveliște faină, liniște, pârtia aproape (ca să avem mintea limpede trebuie și ceva mișcare), ba chiar un lac lângă hotel. Însăși adresa: Strada Poiana Doamnei – mă inspiră 🙂 Oferă și serviciu de transfer aeroport, de mare ajutor pentru noi.

De ce cRoyalitivity Camp aici?

🖋️Sistemul de rezervări mi se pare practic

🖋️Șemineul și sauna sunt exact ce am avea nevoie după o zi întreagă de meditat și creat

🖋️Dispun de săli pentru multele activități pe care ni le propunem

🖋️Priveliștea chiar e neprețuită

🖋️Există seif, ceea ce e perfect, dorim să ne păstrăm în cea mai mare siguranță proiectele

Ce ne mai trebuie?

📌Camerele: Greu de zis ce ar prefera fiecare, dar eu aș sugera camere cu vedere la munte și cu balcon. Aș alege 3 camere triple pentru colege, sunt oricum spațioase și așa o să se simtă exact ca în tabără și pot să se reconecteze cu eul creativ, iar pentru mine o suită modernă, căci merit după așa idee bună 🙂 Toate camerele sunt izolate fonic, ceea ce sună tare bine. Prețurile mi se par accesibile.

📌Mesele: Pe lângă restaurantele ce se găsesc foarte aproape (oferta chiar e foarte variată), am citit că royaliștii 🙂 pot oferi meniuri speciale în funcție de orice dorințe, deci cu siguranță aș negocia cel puțin cinele (micul-dejun l-am rezerva din prima). Ne trebuie și multă ciocolată, nuci, cafea, fructe, tot ce au folosit marii scriitori în timp ce au scris capodoperele lor. Hmmm, poate secretul acesta l-am găsi la bar? 🙂

📌Sălile au capacitate mai mare decât ne trebuie nouă, dar tot le putem folosi și adapta și pentru Croyalitivity Camp. Fiind un camp creativ, regulile nu își au locul, dar ne trebuie o sală măcar pentru câteva ore zilnic.

📌Pe cât de liber va fi programul, tot ne va trebui puțină organizare, deci propun deja 2 ore de schi, somn după-amiază, 2 ore de privit pe balcon, săniuș și saună obligatorii, scris cel puțin 2 ore, dimineața. O zi întreagă o să o petrecem în Brașov, într-o zi vom vizita Prejmer, cine știe ce roman de succes va inspira locul acela frumos, dar atât, ideea mea ar fi să ne baricadăm într-un fel de cocon creativ și să lăsăm gândurile să curgă.

📌Vom juca darts în fiecare seară, o activitate utilă pentru relaxare.

📌 Îngerașii în zăpadă sunt obligatorii.


Organizator de evenimente oficial nu sunt, nici scriitoare. Încă. Până atunci, pot să plănuiesc tot felul de tabere creative doar în mintea mea, fără să fie nevoie să trimit măcar un e-mail. Am văzut că sunt softuri de tot felul care generează invitații, rezervări, oferte, contracte. Dacă ar fi să devin un organizator de evenimente, eu aș fi unul boutique, ca și hotelul acesta. Aș organiza evenimente speciale, diferite.

Să nu vă mire dacă după cRoyalitivity o să citiți romane de succes ca “Albul Royal”, “Povești royale la gura șemineului” sau “Nu am uitat vreodată acel mic-dejun royal”. Aici va fi început totul, cu ideea mea și un vis 🙂

Poze: Unsplash, galerie foto Royal Boutique Hotel

*Articol scris pentru Superblog 2019

Categories: Superblog

Tagged as:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.