Lecție de stil cu Lenny.

Multă vreme am încercat să mă inspir din stilul vreunei vedete la modă în lumea mea la acel moment, după cum v-am mai povestit pe aici acum de când scriu despre modă și stil mai des decât își cumpără Victoria Beckham pantofi noi.

Nu am crezut vreodată că e foarte greu să te îmbraci ca cineva anume, tocmai pentru că pentru mine e clar că trendurile se adaptează ca într-o piramidă, din bază către vârf și invers. Cu alte cuvinte, da, poate nu poți să îți permiți o rochie creată de nu știu ce designer fix pentru covorul cel pufos și roșu de la Cannes, dar cu siguranță găsești ceva similar.

Până la urmă, în modă toți suntem o carte mai mică sau mai mare dintr-un castel de cărți sau dintr-un joc de poker, ne uităm la vecini, ne sprijinim unii de alții, ne interesează cum arată cartea cea mai prețioasă în acel moment și nu degeaba rubricile de “get the look” au atâta succes: fie că prezintă rochii glam sau șosete flaușate, important este să le fi purtat vreodată vedeta momentului. 

Desigur, unii duc foarte aproape de perfecțiune acest joc. Voi vedeți vreo deosebire?

Însă mulți dintre noi ne zbatem nici noi nu știm către ce, bombardați fiind de imagini care mai de care mai retușate și aranjate. Uităm că pozele de la evenimente mondene par spontane, dar ascund ore de muncă asiduă a unei echipe întregi și că outfitul acela perfect la care visăm nu a apărut ca prin magie.

Cu toate astea, e important să știm că, inspirați fiind de un look sau altul, putem și noi să adaptăm ceea ce pare ideal la un real apropiat nouă și de aceea mult mai prețios. Pentru că o haină pe un umeraș nu transmite vreodată un mesaj complet, ci capătă nuanțe, formă și personalitate odată ce o purtăm.

Cu siguranță există azi opțiuni prietenoase cu bugetul pentru orice fel de ținută. Aproape instant apar idei despre hainele purtate de vedete și dacă mai e și vreo perioadă de reduceri e și mai simplu. Însă mai greu de găsit sunt atitudinea și puterea imaginii proprii, lucruri pe care nu le putem comanda de Black Friday (din păcate. sau din fericire?).

Să privim foarte atent această poză:

Îl vedem pe Lenny Kravitz, al cărui geniu muzical nu poate fi negat, al cărui stil, numit chiar de el însuși champagne hippie e lăudat, iubit și imitat de ani întregi și al cărui succes pare a nu avea limite. În plus, emoția pe care o transmite în general este clară: let love rule, mă îmbrac fix cum îmi place, arăt bine oricum.

Poza de mai sus a devenit subiect al multor dezbateri, Lenny fiind amuzat de cercul în care a intrat și din care pare că nu mai poate ieși. A mărturisit, spontan cum e mereu, într-un interviu cu Jimmy Fallon, că îi era frig și a vrut totuși să iasă la cumpărături, doar îi era foame. Așa că a abordat această ținută, pentru că… de ce nu ar fi făcut-o? 🙂

Eșarfa supradimensionată, numită de alții cuvertură pentru canapea, este de designer, să nu credeți că a croșetat-o câinele lui de plictiseală. Apoi, mă întreb de ce nu a folosit o geacă de bărbați mai groasă, dar stilul e stil. În fine, sunt sigură că nu mulți au fost inspirați de această ținută pentru altceva decât Halloween, dar eu cred că e un exemplu tare bun pentru oricine poartă haine:

  • Stilul de vedetă poate fi autentic, de la un punct încolo.
  • Stil înseamnă și adaptare la condițiile de mediu și context. La frig, deci, dacă e cazul 🙂
  • Dacă ai încredere în tine și asta se vede până în vârful degetelor, arăți bine și ești popular chiar și acoperit cu o pătură care pare ca te sugrumă.
  • Chiar și hainele scumpe pot să arate un pic mai ieftin. Inversa e valabilă și ea, cu puțină creativitate (oferta de bluze de bărbați stil ie cum îi plac lui Lenny pentru vremea rece este foarte limitată, deci trebuie inovat) am recreat ținuta cu un buget de exact 972.3 roni, cu produse de pe site-ul Answear:

Așchia se pare că totuși sare departe de cuvertură, căci Zoë Kravitz adoptă uneori un look destinat unor destinații mai calde, ca de exemplu la Met Gala 2019. Pentru un buget acceptabil, există rochii negre sau din material asemănător și pentru muritorii de rând care nu doresc să facă pneumonie:  

Se pare că a fi champagne hipster ca Lenny e de fapt destul de ușor. Să copiezi hainele unei vedete e, astăzi, la îndemână, chiar și cu un buget limitat. Eu cred că e mai important pe cine alegi să te inspire. Dincolo de orice stil de vedetă, esențial rămâne să nu ne pierdem pe noi. Să fim ca Lenny pare o idee bună: relaxați, îmbrăcați…special și, mai ales, liberi.

Just take a look inside

The answers are within your own mind

And I just want you to be you

Lenny Kravitz – Just be A Woman

Poze: site Answear, Profil Facebook/Twitter Lenny Kravitz, Profil Instagram Tom Lenk, Site Pop Sugar

*Articol scris pentru Superblog 2019

Categories: Superblog

Tagged as:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.