Vrei haine, haine îți dau.

Chimamanda Ngozi Adichie este unul dintre oamenii mei preferați. Inteligentă, cu un talent aproape neverosimil, cu un fel de a scrie care cucerește, cu un mod magnetic de a vorbi, pot spune cu siguranță că o admir nespus. Pe lângă toate acestea, are și un stil aparte de a purta hainele, cu sens; aduce adesea elemente din Nigeria ei natală pe cele mai roșii covoare sau pe cele mai importante scene.

Nu aș putea vreodată să o consider o colegă pe Chimamanda. Cu toate acestea, după ce mi-am făcut un renume pe plan național scriind despre haine atât de mult în ultimul timp în cadrul competiției Superblog, am fost recent contactată de asistenta ei, într-o seară în care înghețam în așteptarea tramvaiului spre casă.

În urma unei foarte nefericite documentări insuficiente, Chimamanda a ajuns în România cu hainele potrivite excursiei în Dubai de acum 2 luni.

O aștepta o săptămână intensă, doar este speaker la o conferință în Sibiu; o zi o să fie la Cluj pentru a întâlni un grup de studente, o zi va semna cărți la Târgul de Carte din București și în restul timpului își va lua o scurtă vacanță la Brașov.

Asistenta cea amețită nu a fost concediată (încă!), iar eu am primit o ofertă pe care chiar nu știu cum aș fi putut să o refuz: să alcătuiesc rapid o garderobă potrivită pentru Chimamanda, care stătea zgribulită în camera de hotel, sub șapte plăpumi, cu căldura la maxim, în pragul unei deshidratări severe.

Ea poartă de obicei haine cu mesaj, nu neapărat foarte scumpe, deci mi-a fost recomandat un buget maxim de 2000 lei. Am fost instruită să caut și o geantă casual și să nu uit de niște cizme de iarnă.

Sigur, colega!, am scris eu pe adresa de e-mail a noii mele colege Chimamanda, cu mult prea mult entuziasm. Mi-a răspuns tot asistenta cu un sec: Nu sunteți colege, nu te agita! Încă, nu suntem colege încă, am mormăit încet și m-am pus pe căutat.

Am intrat rapid pe site-ul Answear, doar am ajuns să îl cunosc destul de bine săptămânile acestea și știam că au și reduceri importante. Am ales pentru început geanta și cizmele, doar sunt piese centrale, de o importanță majoră.

Nu a fost ușor să aleg, oferta este foarte variată. Eu căutam ceva versatil, dar și frumos, trebuia să o impresionez. Am găsit:

Cizme Truffle Collection. Talpă stabilă și interior confortabil. 
Desigual. Mi-nu-na-tă

Am pregătit, teoretic, pentru zilele “importante” rochii cu pulovărașe, iar pentru zilele cu mai mult chill clasicii blugi. Date fiind temperaturile, un palton pufos, mănuși, fular și căciulă sunt obligatorii, așa că m-am gândit la acestea (toate marca Answear):

Pentru ziua de conferință, se potrivește o rochie Jacqueline de Yong, fluidă și destul de subțire, deci e nevoie și de un cardigan Vila:

Pentru întâlnirea cu studentele, schimbăm rochia cu una tip helancă (Answear) și niște colanți groși (Mango):

La semnat de cărți, sunt sigură că i-ar plăcea rochia Desigual cu modele psihedelice și un cardigan comod de la Medicine:

Pentru vacanța la Brașov, e momentul artileriei grele (le poate purta separat, împreună, repeta, sau chiar uita – poate rămâne lângă șemineu cu o carte bună, îmbrăcată în colanți și rochia de la conferință):

Sau, cu o sumă echivalentă, o alegere mult mai călduroasă:

Killtec

O asemenea colegă merită orice schimbare de traiectorie profesională din partea mea.

Când o să vorbească despre mine în interviurile despre stilul ei inconfundabil, să știți că aici a început totul!

Poze: Unsplash, Site Answear, Site Chimamanda Ngozi Adichie, colaje – Canva

*Poveste imaginată + scrisă pentru Superblog 2019

Categories: Superblog

Tagged as:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.