Blogmas – Ziua 1.

Inspirată fiind de marketing-ul intensiv al Calendarelor de Advent (am văzut inclusiv variante pentru câini), căruia cu greu i-am făcut față anul acesta (cu 2 mici excepții), de panica generalizată care parcă ne cuprinde subit odată ce apar luminițele în oraș și se face jumătatea lui Noiembrie, de anxietatea incredibilă de a nu fi cumpărat tot ce dorești pentru toți cei dragi sau mai puțin dragi, de tristețea teribilă de a petrece perioada această departe de “acasă”, dar și de un altfel de Calendar de Advent Terapeutic pe care l-a gândit o psiholoagă pe care o urmăresc pe Instagram (a fost gratis, dar nu se mai poate descărca acum; însă dacă doriți să o urmăriți, are un conținut interesant – trebuie să înțelegeți un pic de spaniolă, profilul ei este acesta), am decis să încep acest Blogmas.

Și, vai, ce bucuroasă sunt că am putut să scriu paragraful de mai sus fără pic de atenție către seo meo peo blabla (știu că nu e un blabla, că e important dacă vrei să te găsească lumea, dar am nevoie de o pauză și o grămadă de informații care îmi lipsesc complet). Spun asta pentru că am terminat cu Superblog. Poate o să scriu despre asta mai pe larg, nici nu vreau să spun că a fost chiar teribil, pentru că aș minți cu nerușinare, aproape că îmi e dor de probe (un pic, foarte un pic 🙂 ).

Revenind, despre ce o să fie acest Blogmas: habar nu am. În principiu, sufăr un pic de sindromul impostorului, adică mă gândesc la ce mai e nevoie și de aberațiile mele într-un Internet deja plin de pisici și de aberațiile altora. Pe de altă parte, cred și că am despre ce să scriu și poate fi interesant sau util.

Blogmas o să fie, deci, despre ce o să simt în ziua cu pricina (sau despre ce o să am timp, chef etc.).

Nu o să fie încă un lanț de provocări de terminat până la sfârșitul anului, cum văd că se tot adună, suntem deja cu toții prea stresați. Eu, de pildă, sigur sunt, pentru că am rămas în urmă cu 6 cărți la Goodreads Challenge și nu văd cum le-aș putea recupera. Dar e ok, asta e, a fost un an greu. În schimb, poate o să alegem un cuvânt al zilei sau vreo țintă de atins ziua următoare. Să vedem unde ne conduce mintea mea zăpăcită. 🙂 (știu, nu sună prea încurajator).

O să fie pur și simplu articole scurte (dar nu promit 😀 ), utile și-sau simpatice. Vreau să dăruiesc cititorilor mei informații și aberații, poate așa o să facem împreună perioada aceasta mai liniștită, cum se presupune că ar trebui să fie, nu?

Eu iubesc Crăciunul și tot ce înseamnă el, tind să mă comport ca un titirez în decembrie, deci e un exercițiu și pentru mine, de a mă modera (un pic de tot).


Acestea fiind scrise, azi avem în “meniu”:

Niște poze dintr-un loc drăguț unde am fost chiar azi (un târg de Crăciun, da, era aglomerat, dar am găsit și colțuri unde să pot respira)


Pentru acum sau pentru oricând, vă recomand să încercați aplicația Headspace. Nu este gratis, pe mine mă costă 12.99 eur lunar, deci e o oarecare investiție, dar chiar cred că ajută, au tot felul de module pentru a medita, sleepcasts, excerciții. Eu zic că e o bună idee pentru luna asta, măcar.


A doua excepție de la stăpânirea mea de sine excepțională de care povesteam mai sus este acest 31 Days of Gifts, pentru care puteți plăti oricât doriți (minimul fiind 3.10 dolari). Nu am multe de spus despre el pentru moment, dar pare promițător, iar eu o plac tare pe autoarea proiectului, Courtney de la Be more with less, de la care primesc e-mailuri în fiecare săptămâna de ceva timp. Nu știu sigur cum m-am înscris la acel newsletter, dar e unul care mă ajută la propriu, lucru destul de rar pe la mine prin Inbox.


Robbie a intrat în spiritul Crăciunului 100% și cine suntem noi să îl ignorăm? Mie îmi plac melodiile de pe albumul lui special, abia aștept să le ascult când voi împodobi bradul. Clipul acesta, spre exemplu, mi se pare tare fain:


Nu pot ignora complet că azi e totuși 1 Decembrie, așa că vreau să vă recomand următoarele chestiuni (nu uitați, am zis că voi împărtăși cu voi chestii utile și/sau simpatice):

  • Articolul acesta este mai mult decât minunat
  • Proiectul Comma, proiect jurnalistic independent centrat pe cele 16 zile de activism destinate luptei contra violenței împotriva femeilor, este foarte interesant cu totul. Acest clip se potrivește azi și pe mine m-a inspirat tare:
  • Ceva frumos:
  • Ceva foarte trist: Despre coada de 30 ani (And counting) către dreptate.

Închei cu ceva care să ne inspire, pe toți:


Asta-i tot pentru azi. Sper va placă blogmas-ul, sper să pot eu să scriu atâtea zile și nu uitați, dacă doriți o vedere sau felicitare de la mine trimiteți un e-mail la mixedcuentos at gmail punct com până pe 10 Decembrie.

Ho ho ho! 🙂

C.

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.