Blogmas – Ziua 2: Despre pauze.

Înțeleaptă ideea cu pauzele mici și dese, așa-i? 🙂 Trăiesc într-o țară care a făcut un ritual din pauze. Nu pot spune că prin faimoasa lor siesta spaniolii se remarcă în termeni de eficiență, dar cu siguranță sunt mai relaxați și mai liniștiți astfel.

Până la urmă, noi am fost învățați să ne ferim de pauze, să mâncăm ceva rapid peste tastatură, să fugim mereu. Când ești expus la o altfel de perspectivă, cu o pauză de masă relaxată, fără limită exactă de timp, în care mai important decât mâncarea e până la urmă ce mai dezbați la final, uneori pentru ore întregi (sobremesa), îți zici încet, doar pentru tine: ăștia-s leneși, habar nu au ei!

Și poate că sunt leneși și poate că nu au habar despre multe lucruri, dar clar se pricep la pauze. Ajută pauzele în mijlocul haosului, mai ales în agitația asta sufocantă pe care o trăim acum. Sfatul meu din a doua zi de Blogmas, nu că aș fi eu cine știe cine ca să dau sfaturi, dar așa, ca idee, e să luați mai multe pauze! Dar pauze adevărate, nu doar timp super ocupat deghizat cu un costum slăbuț de pauză.

Nu, eu mă refer la o pauză de mâncat liniștit la prânz. Sau la o pauză de social media, măcar o săptămână. Pauză de la sport sigur o să facem cu toții de Crăciun, dar nu despre asta era vorba 🙂 Pauză de la a ne gândi că nu suntem suficient de buni. Pauză de la a ne certa singuri. Pauză de la alergat ca niște șoricei zăpăciți în șapte colțuri . Cum ar fi? Nu știu ce să zic, eu doar scriu despre pauzele acestea, nu le prea încerc, ce-i drept.

Dacă sunteți într-o pauză în care căutați ceva interesant de citit sau privit, câteva sugestii pentru azi:

Un cont de Instagram desprins dintr-un basm:


O lista de substantive colective care vă va smulge minim un zâmbet, știu eu sigur. Spoiler: A cancelled gathering is called sweet, sweet relief.” 🙂

Ce spune sus și tare Pauză mai mult decât un loc numit Bookworm Cabin?

O capodoperă (Priviți cu sonor):


Mini-povestile de iubire din DOR îndeamnă la visare, vindecare, lacrimi, un fel de rollercoaster de emoții. Recomand! 🙂


Ceva ce nu ar trebui să uităm atunci cand ne supărăm că cineva a anulat un plan în ultimul moment:


Ho ho ho & Be good!

C.

Poza: Unsplash

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.